Skotlannin huhtikuuta

Skotlannin huhtikuuta
Falklandin kiviromantiikkaa.

Vaalikuumetta katukuvassa

Täällä myös on tänä keväänä isot vaalit, nimittäin parlamenttivaalit, ja se näkyy kyllä jonkin verran katukuvassa. Useamman kerran on joku ollut työntämässä lappua kouraan kadunkulmassa puhetulvan kera. Ja koska ollaan Skoteissa, Selkeimmin esillä on SNP eli Skottish National Party. Sen isoja keltaisia banderolleja on ihan joka paikassa, autoissa, parvekkeilla, seinissä, standeissa ja talojen ikkunoissa. Me naureskellaan, että taas on tuolla yksi smp:n toimisto.

Vaalikuumetta Dundeessa

Täällä on ainakin eräs asia, josta voisi tehdä vaaliteeman: yksikätiset vesihanat kaikille! Nimittäin käsienpesualtaissa on lähes joka paikassa kaksi hanaa, ne muinaiset kylmä ja kuuma. Ne sijaitsevat suht kaukana toisistaan ja hanojen kärjet ulottuvat nippa nappa altaan reunan yli. Jossain on varmaan hana, jolla vesi pitää ampua roikulla altaaseen. Edistyksellistä tekniikkaa on kyllä saatu paikalle, Nimittäin monet hanoista on varustettu pyörittämisen sijaan painoteknikalla. Eli hanaa painamalla saat muutaman sekunnin ajan vettä, joka kastelee käsien lisäksi mahan, housut ja hyvällä tuurilla naaman, vaikka et edes kumarru. Tästä ilotulituksesta ei kannata hämmentyä, vaan todella keskittyä vain käsien pyörittelyyn. Nimittäin paine laskee muutamassa sekunnissa ja joudut kohta painamaan taas sitä nappia. Ja on ihan turha yrittää väistää. Silloin ei kerkeä pestä niitä käsiä.

Juuri, kun luulet olevasi sinut tämän räiskeen kanssa, tulee vastaan toinen ongelma. On valittava, haluatko pestä kätesi kuumalla vai kylmällä. Kuuma vesi voi olla muutaman napin painalluksen jälkeen niin tulista, että sitä voisi laskea mukiin ja tiputtaa teepussin perään hautumaan. No, onneksi voi lopuksi huuhdella kädet kylmällä. Tekeehän se kai hyvääkin alkaville palovammoille.

Toki tähän lämpötilan valintaongelmaan on olemassa ratkaisu. Joka paikassa roikkuu nätisti tappi ketjun päässä. Voit siellä yleisessä vessassa hyräillen rakentaa itsellesi sopivan pesuveden. Ammut vuorotellen molemmista hanoista vettä altaaseen ja lopputuloksena sinulla on mukava ja rauhallinen käsienpesuhetki. Ja lopuksi sitten tappi irti ja menoksi.