Skotlannin huhtikuuta

Skotlannin huhtikuuta
Falklandin kiviromantiikkaa.

Nurmikon parantelua

Tällä viikolla jatkoimme nurmikonhoidon salojen aukomista. Opetuspuuhissa oli Iain, joka jatkaa hyvinkin sujuvasti myhäilevien opettajasetien litaniaa. Nyt vain vitsit tulevat niin hiljaisen hymistelyn kera, että skottimurre ei vielä oikein kuiskaamalla aukene.

Oranssi leikkuri ja vihreä hakkuri.

Homma menee niin, että ensin vedetään nurmi lyhyeksi. Sitten otetaan ruohonleikkurin näköinen laite käyttöön, jossa terien tilalla on pystyssä rivistö rälläkänlaikkoja, tai jotain samannäköisiä levyjä. Nämä levyt pyörivät pystyssä ja leikkaavat nurmikon juuristosta sammaleen irti, kun koneella työnnellään pitkin nurmikoita. Sammal pölisee kyllä iloisesti vehkeen edellä. Sitten haravoidaan sammal ja muu pärtö kasaan ja kerätään se talteen. Tämän jälkeen otetaan toinen vehje, joka kyllä muistuttaa jotain polttomoottorilla varustettua keskiaikaista kidutuslaitetta. Sillä sitten hakataan nurmikkoon ilmastointi. Todennäköisesti madoilla soi hälytyssireeni maan alla, kun laite pärähtää käyntiin. Tietävät sukeltaa yli kuuden tuuman syvyyteen.

Sama homma on kyllä mahdollista hoitaa ohuilla piikeillä varustetulla perusharavalla ja maahan polkaistavalla ilmauslaitteella. Tätä enemmän lihasvoimaa vaativaa keinoa harrastetaan yläkuvan tautajoukoissa.

Kun täällä on luentojen ja perustelujen kera harjoitettu nähtävästi hieman valistuneempaa nurmikonhoitoa, tajuaa, että niksipirkan näppärien naulakengänpohjallisten teho on lähinnä mielenterveydellistä.


Leppoisaa opiskelua collegen pihalla.


Koulun pihalla on hienoja vanhoja puita, joista yksi on yläkuvassa näkyvä Kalifornian punapuu, joka kasvaa ameriikan mantereella niin isoksi, että siihen tehdystä reiästä voi ajaa rekalla läpi. Mutta täällä puu on vain muuten juuttaan iso. Sitä kutsutaan punch-treeksi, eli nyrkiniskupuuksi. Puun kaarna on ihmeellisen joustavaa ja pehmeää. Siinä on selvät iskujäljet, kun porukan pitää tietysti käydä sitä ohikulkiessaan huitasemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti