Skotlannin huhtikuuta

Skotlannin huhtikuuta
Falklandin kiviromantiikkaa.

Voihan Branklyn, mikä paikka!

Otimme junakyydin Perthiin ja siellä kävelimme monen suosittelemaan Branklyn Gardeniin. Paikka oli aika pieni, mutta sitäkin uskomattomampi. Sen on aloittanut pariskunta vuonna 1922, kun ovat ostaneet talon ja siinä sivussa on tullut mukana rinteessä oleva huonokuntoinen hedelmätarha. Ja tuota tarhaa kunnostaessa on sitten lähtenyt mopo käsistä, tai pitäisikö sanoa kuokka.

Yksi monista levähdys- ja ihasteluasemista.
Alueella kulkiessa asteli tavallaan pienistä tunnelmatiloista toiseen. Kapea polku kuljetti katselijaa pehmeästi erilaisissa muotomaailmoissa, mutta eihän siitä kulkemisesta tahtonut tulla mitään, kun piti koko ajan pysähdellä, ja kääntyä välillä takaisin ja taas ihmetellä.

Runkotango


Puutarhan ylimmässä osassa aukeni hieman pidempi näkymä ihasteltavaksi. Siellä olikin useampi penkki, jossa saattoi istahtaa ja vaikka syödä eväitä, tai vaan olla omien ajatusten kanssa. Tänne passaa erinomaisesti yhteen Falklandin puutarhan kivipenkkiin hakattu koskettava muistolause, joka oli omistettu edesmenneelle puutarhan ystävälle. " What is this life, if full of care, we have no time to sit and stare."

Sateellakin täällä voisi unelmoida.

Tämä on takuulla se paikka, jonne voisi tulla reissulta palattua uudelleen. Ja ajankohta voisi olla myös joku toinen, täällä on varmasti näkemistä jokaisena vuodenaikana. Ja kaiken lisäksi Perth vaikutti todella mukavalta kaupungilta, hienoja puutarhoja muuallakin, matalaa rakentamista ja ikuvanhoja kivitaloja.


Rauhaa ja puronsolinaa.



Atsalean kevättä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti